طريقة عمل طاجن الرز المعمر

الإهداءات
  • غزل من من قلب الغزل ..:
    ضياءٌ شعَّ من أرض المدينة و زُفَّت البشرى لرسول الله (ص) بولادة سبطه الأول الإمام المجتبى (ع).✨💚
  • غزل من قلب الغزل:
    "يارب دائمًا اعطنّي على قد نيتي وسخر لي الأشخاص اللي يشبهون قلبي🌿✨. .
  • غزل من قلب الغزل:
    مارس الرحمة قدر المُستطاع فكلما تلطفت مع خلق الله زاد الله لطفهُ حولك.💐
  • غزل من قلب الغزل:
    اللهم إنك عفوٌ كريمٌ تحب العفو فاعفو عنا ♥️😌
طاجن الرز المعمر

نصف كيلو رز مغسول
كيلو لبن دافي بسيط
٢ معلقة كبار قشطه
٢ معلقة كبار ومليانيين سمن بلدى
ملح حسب المذاق حوالى معلقه صغيره
ورشة صغيره فلفل اسود

طريقة العمل
حنجيب طاجن او صينيه المتوفر عندك وننزل بالرز وبعدين اللبن وباقى المكونات ونقلبهم كويس مع بعض وحنسبهم يتنقعوا حوالى ساعه مع بعض ونكون مشغالين الفرن على درجة حرارة ٢٠٠ حنجيب الطاجن ونغطيه ورق فويل علشان الرز مينشفش ونحط تحت الطاجن صينيه علشان مفيش حاجه تقع فى الفرن وبعد حوالى ربع ساعة نشوفه استوى ولا لأ اول لما يستوى نشيل من عليه ورق الفويل ونحطه تحت الشوايه ياخد لون بس وبالهنا

8103A5A0-FBA0-4F53-B3B4-CA4F35EA2DE8.jpeg6EC3DE3A-2B48-408D-81A9-5BDAAAFFDA61.jpeg
 
تسلم الأيادي على الطرح’
تحية عطرة لِـ روحك النقية
شكراً لك من القلب على هذآ العطاء
لك أشهى الود و أجزلْ الشكرْ
6.gifsmile201026.gif
 

أقسام الرافدين

عودة
أعلى أسفل