الكبـــــدة
المقادير:
نص كيلو كبدة مقطعة شرائح
ثمرة طماطم وفلفل اخضر مقطع شرائح
بصلة مقطعة
عصير نص ليمونة
ملعقة كبيرة خل
2ملعقة كبيرة سمن بلدى/ زبدة
أو زيت زيتون.
3فصوص ثوم
ملح -فلفل -كمون (شمار)
شطة (حسب الرغبة)
طريقة التحضير:
تتبل الكبدة بالليمون والخل والملح والفلفل والشطة
يوضع الزيت على النار ويقلى البصل قليلاً
نضيف الفلفل الأخضر
نضيف الكبدة وأخيراً نضيف الثوم و الطماطم
نقلب قليلاً على نار هادئة
عند التقديم نرش عليها كزبرة خضراء للزينة
ممكن تقدم مع شيبس وسلطة الطحينة
وبالهنـــا والشفـــــا
المقادير:
نص كيلو كبدة مقطعة شرائح
ثمرة طماطم وفلفل اخضر مقطع شرائح
بصلة مقطعة
عصير نص ليمونة
ملعقة كبيرة خل
2ملعقة كبيرة سمن بلدى/ زبدة
أو زيت زيتون.
3فصوص ثوم
ملح -فلفل -كمون (شمار)
شطة (حسب الرغبة)
طريقة التحضير:
تتبل الكبدة بالليمون والخل والملح والفلفل والشطة
يوضع الزيت على النار ويقلى البصل قليلاً
نضيف الفلفل الأخضر
نضيف الكبدة وأخيراً نضيف الثوم و الطماطم
نقلب قليلاً على نار هادئة
عند التقديم نرش عليها كزبرة خضراء للزينة
ممكن تقدم مع شيبس وسلطة الطحينة
وبالهنـــا والشفـــــا