• منتديات شباب الرافدين .. تجمع عراقي يقدم محتوى مميز لجميع طلبة وشباب العراق .. لذا ندعوكم للانضمام الى اسرتنا والمشاركة والدعم وتبادل الافكار والرؤى والمعلومات. فأهلاَ وسهلاَ بكم.
  • عزيزي الزائر.. يمكنك الان التسجيل والتصفح بعدد اعلانات اقل وبكل حرية .. شاركنا الآن وكن عضوا مميزا في اسرتنا الرائعة.
  • بادئ الموضوع Black
  • تاريخ البدء
  • المشاهدات 67
  • Replies 1

Black

إدارية
عضو في شباب الرافدين
العضو الاكثر تفاعلاً هذا الشهر
إنضم
2020-08-10
المشاركات
10,300
مستوى التفاعل
1,844
النقاط
117
الإقامة
Baghdad
مجموع اﻻوسمة
1
الجواهر
17,710♔
الجنس
أنثى
كراوسون

المقادير ⬇️
- 5 اكواب دقيق
- 2 أكواب مياه دافيه
- نص كوب زيت
- ربع كوب حليب بودره
- 2 معلقه كبيره سكر
- 2 معلقه صغيره خميره فوريه
- رشة ملح
- زبده للفرد
- اي نوع حشو تحبوه
- بيضه مع رشة فانيليا للتلميع

الخطوات والنصايح ⬇️
- في طبق عميق نضع كوبين دقيق ونضيف الخميره والسكر ورشة الملح والحليب البودره ونخلطهم جيدا مع بعض- نضيف المياه بالتدريج ونخلطهم مره ثانيه لحد ماتتجانس المكونات مع بعضها- نغطي العجينه ونتركها 10 دقائق إلى أن تخمر- بعد ال 10 دقايق نضع الزيت وباقي كمية الدقيق ونعجن العجينه مره كمان لحد ما تبقا ط
FB_IMG_1610805580503.jpg
ريه و متماسكه- نقسم عجينة لكور متوسطة الحجم ونسيبها ترتاح شويه حوالي ٥ دقايق- على سطح مرشوش عليه شوية دقيق نفرد كل كوره من العجينه بالنشابه لحد ماتبقا رقيقه وندهنها بالزبده- نحط كور العجين فوق بعضها، ولازم ندهن زبده بين كل طبقة والتانيه- نفرد كل الطبقات مره كمان بالنشابه لحد ما الطبقه تبقا رقيقه وبعدين نقطعها مثلثات متساوية الحجم- نضيف الحشو حسب الرغبه ونلف براحه من رأس المثلث فوق لحد تحت- نجيب صينيه ونرص فيها الكرواسون- نخفق البيضه مع رشة الفانيليا وندهن بيها الكرواسون ونتركه نص ساعه يخمر- نسخن الفرن على درجة حراره 180- ندخل الصينيه الفرن لمدة 20- 25 دقيقه، لحد ما يستوي الكرواسون ويحمر وياخد اللون الدهبي
عشان الكرواسون ينجح معانا
- الكرواسون من المخبوزات الحساسه للكميات والمعايير في المقادير، فلازم نلتزم بالوصفه بالظبط- اهم حاجه لازم نستخدم نوع زبده جيد جداً- المياه واللبن لازم يتضافوا دافيين مش باردين ولا سخنين- لازم نفرد العجين بالنشابه كويس لحد ما الطبقة تبقا رقيقه- لازم العجين يخمر مرتين مره واحنا بنعمله و مره بعد التشكيل.
- يخبز الكرواسون بصواني غير قابله للإلتصاق، ومش هندهن الصواني بأي حاجه قبل مانحط الكرواسون عشان العجين بيكون فيه زبده كفايه تمنعه من انه يلزق في الصينيه- لازم نسخن الفرن قبل ماندخل فيه الكرواسون ب 10 دقايق ولازم نحط الصينيه على في منتصف الفرن ونتجنب فتح الفرن اثناء التسويه."
 

امواج هادئه

روح هادئــــــه
كادر اشراف المنتديات
إنضم
2020-04-29
المشاركات
11,308
مستوى التفاعل
1,716
النقاط
117
الإقامة
بلاد الــــرافدين
مجموع اﻻوسمة
3
الجواهر
12,085♔
الجنس
أنثى
عاشت الايادي على الوصفة الرائعة
 

مواضيع ذات علاقة

مواضيع ذات علاقة

أعلى