الكرواسون

الإهداءات
  • غزل من من قلب الغزل ..:
    ضياءٌ شعَّ من أرض المدينة و زُفَّت البشرى لرسول الله (ص) بولادة سبطه الأول الإمام المجتبى (ع).✨💚
  • غزل من قلب الغزل:
    "يارب دائمًا اعطنّي على قد نيتي وسخر لي الأشخاص اللي يشبهون قلبي🌿✨. .
  • غزل من قلب الغزل:
    مارس الرحمة قدر المُستطاع فكلما تلطفت مع خلق الله زاد الله لطفهُ حولك.💐
  • غزل من قلب الغزل:
    اللهم إنك عفوٌ كريمٌ تحب العفو فاعفو عنا ♥️😌

Daleen

من أهلنا
عضو في شباب الرافدين
2020-08-10
33,858
17,726
117
الجوائز
2
Baghdad
جوهرة
დ102,949
الجنس
أنثى
كراوسون

المقادير ⬇️
- 5 اكواب دقيق
- 2 أكواب مياه دافيه
- نص كوب زيت
- ربع كوب حليب بودره
- 2 معلقه كبيره سكر
- 2 معلقه صغيره خميره فوريه
- رشة ملح
- زبده للفرد
- اي نوع حشو تحبوه
- بيضه مع رشة فانيليا للتلميع

الخطوات والنصايح ⬇️
- في طبق عميق نضع كوبين دقيق ونضيف الخميره والسكر ورشة الملح والحليب البودره ونخلطهم جيدا مع بعض- نضيف المياه بالتدريج ونخلطهم مره ثانيه لحد ماتتجانس المكونات مع بعضها- نغطي العجينه ونتركها 10 دقائق إلى أن تخمر- بعد ال 10 دقايق نضع الزيت وباقي كمية الدقيق ونعجن العجينه مره كمان لحد ما تبقا طFB_IMG_1610805580503.jpgريه و متماسكه- نقسم عجينة لكور متوسطة الحجم ونسيبها ترتاح شويه حوالي ٥ دقايق- على سطح مرشوش عليه شوية دقيق نفرد كل كوره من العجينه بالنشابه لحد ماتبقا رقيقه وندهنها بالزبده- نحط كور العجين فوق بعضها، ولازم ندهن زبده بين كل طبقة والتانيه- نفرد كل الطبقات مره كمان بالنشابه لحد ما الطبقه تبقا رقيقه وبعدين نقطعها مثلثات متساوية الحجم- نضيف الحشو حسب الرغبه ونلف براحه من رأس المثلث فوق لحد تحت- نجيب صينيه ونرص فيها الكرواسون- نخفق البيضه مع رشة الفانيليا وندهن بيها الكرواسون ونتركه نص ساعه يخمر- نسخن الفرن على درجة حراره 180- ندخل الصينيه الفرن لمدة 20- 25 دقيقه، لحد ما يستوي الكرواسون ويحمر وياخد اللون الدهبي
عشان الكرواسون ينجح معانا
- الكرواسون من المخبوزات الحساسه للكميات والمعايير في المقادير، فلازم نلتزم بالوصفه بالظبط- اهم حاجه لازم نستخدم نوع زبده جيد جداً- المياه واللبن لازم يتضافوا دافيين مش باردين ولا سخنين- لازم نفرد العجين بالنشابه كويس لحد ما الطبقة تبقا رقيقه- لازم العجين يخمر مرتين مره واحنا بنعمله و مره بعد التشكيل.
- يخبز الكرواسون بصواني غير قابله للإلتصاق، ومش هندهن الصواني بأي حاجه قبل مانحط الكرواسون عشان العجين بيكون فيه زبده كفايه تمنعه من انه يلزق في الصينيه- لازم نسخن الفرن قبل ماندخل فيه الكرواسون ب 10 دقايق ولازم نحط الصينيه على في منتصف الفرن ونتجنب فتح الفرن اثناء التسويه."
 

أقسام الرافدين

عودة
أعلى أسفل