شوربة عدس سورى مصرى . مناسبة للطقس البارد

الإهداءات
  • غزل من من قلب الغزل ..:
    ضياءٌ شعَّ من أرض المدينة و زُفَّت البشرى لرسول الله (ص) بولادة سبطه الأول الإمام المجتبى (ع).✨💚
  • غزل من قلب الغزل:
    "يارب دائمًا اعطنّي على قد نيتي وسخر لي الأشخاص اللي يشبهون قلبي🌿✨. .
  • غزل من قلب الغزل:
    مارس الرحمة قدر المُستطاع فكلما تلطفت مع خلق الله زاد الله لطفهُ حولك.💐
  • غزل من قلب الغزل:
    اللهم إنك عفوٌ كريمٌ تحب العفو فاعفو عنا ♥️😌
* شوربة عدس سورى مصرى . مناسبة للطقس الباردFB_IMG_1613051891315.jpg .

المقادير
2/1 كيلو عدس اصفر
4/1 كيلو طماطم
4/1 كيلو جزر
1....بصلة كبيرة
1....بطاطس
4/1 شرية محمرة
ملح_كمون_كزبرة_ملعقة بابريكا

الطريقة السورى
قدر واسع . على النار.... نضع فيه سمن بلدى وزيت ذرة... بصل. توم. يتشوح مع اضافة التوابل والملح
لمدة خمس دقايق... نضيف البطاطس والجزر مبشور او مقطع مكعبات نشوح خمس دقايق نضيف الطماطم المقطعة نقلب الجميع خمس دقايق اخرى....... نضيف العدس ونقلب حتى يمتزج الجميع ويتشرب العدس من الخلطة نضيف المية المغليه..... وكل ما يحتاج ميه نضيف شرط ان تكون مغلية حتى يتم النضج
الطريقة المصرى

كل المقادير على النار مسلوق

نحمر الشعرية فى زيت غزير حتى تاخد لون دهبى وتصفى من الزيت تماما

بعد تسوية العدس نتركه يبرد حتى اتمكن من خلطه فى الخلاط... يصفى بالمصفاه السلك
بعد التصفية نضيف الشعرية ويرفع على النار مع التقليب المستمر حتى لا تتكتل الشعريه فى قاع القدر... احرصى على اضافة الماء المغلى لتصل الى قوام مناسب للشوربة

طشة العدس السورى

معلقة سمن مع كمون مع بابريكا ونقلبهم على النار ونطشها على العدس

الطشة المصرى
سمن او ليه خروف توم / كزبرة زى طشة الملوخيه

بالنسبة لى لم استخدم اى منهما واكتفيت بإضافة ملعقتين كبار سمن بلدى وطفيت النار

مهم البصل..... مع العدس
بصل جوانح نضعه فى ميه وخل وشطة
واوع تنسى عصرة الليمون عند التقديم
بألف هنا وشفا
 
* شوربة عدس سورى مصرى . مناسبة للطقس البارد .

المقادير
2/1 كيلو عدس اصفر
4/1 كيلو طماطم
4/1 كيلو جزر
1....بصلة كبيرة
1....بطاطس
4/1 شرية محمرة
ملح_كمون_كزبرة_ملعقة بابريكا

الطريقة السورى
قدر واسع . على النار.... نضع فيه سمن بلدى وزيت ذرة... بصل. توم. يتشوح مع اضافة التوابل والملح
لمدة خمس دقايق... نضيف البطاطس والجزر مبشور او مقطع مكعبات نشوح خمس دقايق نضيف الطماطم المقطعة نقلب الجميع خمس دقايق اخرى....... نضيف العدس ونقلب حتى يمتزج الجميع ويتشرب العدس من الخلطة نضيف المية المغليه..... وكل ما يحتاج ميه نضيف شرط ان تكون مغلية حتى يتم النضج
الطريقة المصرى

كل المقادير على النار مسلوق

نحمر الشعرية فى زيت غزير حتى تاخد لون دهبى وتصفى من الزيت تماما

بعد تسوية العدس نتركه يبرد حتى اتمكن من خلطه فى الخلاط... يصفى بالمصفاه السلك
بعد التصفية نضيف الشعرية ويرفع على النار مع التقليب المستمر حتى لا تتكتل الشعريه فى قاع القدر... احرصى على اضافة الماء المغلى لتصل الى قوام مناسب للشوربة

طشة العدس السورى

معلقة سمن مع كمون مع بابريكا ونقلبهم على النار ونطشها على العدس

الطشة المصرى
سمن او ليه خروف توم / كزبرة زى طشة الملوخيه

بالنسبة لى لم استخدم اى منهما واكتفيت بإضافة ملعقتين كبار سمن بلدى وطفيت النار

مهم البصل..... مع العدس
بصل جوانح نضعه فى ميه وخل وشطة
واوع تنسى عصرة الليمون عند التقديم
بألف هنا وشفا

شكرا جزيلا على المشاركة
بانتظار المزيد من الابداع دوما
تحيتي ..
 
كالعادة إبداع وتواصل واستمرار ية في رفد المنتدى الشبابي بالمشاركات شكراً لكم بانتظار الجديد القادم دمتم بكل خير
 

أقسام الرافدين

عودة
أعلى أسفل